8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Canlı Yayın Kahoot Bilgi Yarışması

Değerli Meslektaşlarımız, Sevgili Öğrenciler;

Dinkulturu.Org olarak Youtube kanalımız üzerinden canlı yayın olarak yaptığımız bilgi yarışmaları serisine bu sene de kaldığımız yerden devam ediyoruz. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ilçin 8.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin 1.Ünitesine yönelik canlı yayın bilgi yarışması 4 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 20.40'da Youtube kanalımız üzerinden yapılacaktır. 8.sınıf öğrencilerimizin katılarak hem eğlenip hem de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin 1. ünitesinde öğrendiklerini pekiştirebileceği canlı yayın bilgi yarışması toplam 13 sorudan oluşacak. Bu haftaki yarışmamızın soruları 1.ünitenin genel tekrarı mahiyetinde Kader İnancı, ünitesi ile sınırlı olacaktır. 8.Sınıf öğrencilerimize LGS'ye hazırlık sürecinden eğlenceli bir deneyim yaşattığımız bu etkinliğe; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni meslektaşlarımız da öğrencilerini haberdar ederek yarışmaya yönlendirebilir. Arzu eden bütün 8.Sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmamız, YouTube kanalımızdan canlı olarak yayınlanacaktır. Zamanında katılım gösterebilmek adına Kanalımıza abone olup bildirimleri şimdiden açık hale getirebilirsiniz.

📌 Youtube Kanalımızın Adresi: https://bit.ly/din1035

Yarışma ilgili Bilgiler

  • Tarih: 04 Kasım 2020 Çarşamba
  • Canlı yayın Başlangıç Saati: 20.40
  • Yarışma Başlangıç Saati: 20.55
  • Youtube Kanal Adresimiz: https://bit.ly/din1035

 

 14 Mayıs 2020 Çarşamba Tarihinde Yapmış Olduğumuz Yarışmayı Sizlere Fikir Vermesi Açısından İzlemek İçin: https://youtu.be/AsrojYmqil4?t=695

📌 Yarışmaya Nasıl Katılabilirim?

"Yarışma esnasında yarışmaya nasıl katılabilirim?" yönünde öğrencilerden çok fazla soru gelmektedir. Yarışma öncesinde aşağıdaki açıklamaların dikkatlice okunarak gerekli hazırlıkların zamanında yapılması sorunsuz bir yarışma için önem arzetmektedir. 

1. Yarışmamız kahoot üzerinden yapılmaktadır. Yarışma için iki cihaz kullanımı tavsiye edilmektedir. Bir cihazdan Yarışma esnasında sorulara cevap verebilmek için canlı yayında verilecek pin kodu ile yarışmaya katılabilirsiniz. (Tablet, cep telefonu vb.)

2. Diğer cihazımızla da saat 21.30’dan itibaren YouTube üzerinden yayınlanacak canlı yayını takip etmelisiniz. Yarışma soruları canlı yayında ekrana yansıtılacaktır.

3. Dileyen yarışmacılar kullanmış olduğu telefonun ekranını ikiye bölerek, birden yarışmayı takip edip diğerinden sorulara cevap verebilir. Veya bilgisayar üzerinden yan yana iki sekme açılarak birinden yarışma takip edilip diğerinden sorulara cevap verilebilir.

4. "Yarışmaya Nasıl Katılabilirim?" sorusunun cevabını görsel olarak anlattığımız şu videoyu (https://bit.ly/din1038) seyrederek, sorunsuz bir şekilde katılım gerçekleştirebilirsiniz.

Yarışma Ödülleri

Peygamberimizin Güldüren Şakaları - Musa Mert - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Tavsiye KitapBu organizasyonu gerçekleştirmedeki temel amacımız Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için öğrencilere eğlenceli bir deneyim yaşatmak olsa da yarışmaya katılacak öğrencilerimize çam sakızı çoban armağanı küçük bir ödülü de göz ardı etmemeye çalıştık. Yarışma sonunda ilk 3’e girecek öğrencilerimize bu sene LGS'ye hazırlanan öğrencilere yönelik çıkardığımız LGS Hazırlık Beceri Temelli Soru Bankası isimli kitabımızı (kitabı incelemek için: dinkulturu.org/index.php/sorubankasi) kargo ücreti de tarafımıza ait olmak üzere hediye edeceğiz. Dereceye girecek öğrencilerden bu kitaba sahip olanlara ise Eğitimci Yazar Musa Mert Hocamız tarafından yazılan ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için düzenlenen böyle bir yarışmanın ruhuna da uygun olan "Peygamberimizin Güldüren Şakaları" isimli güzel kitabı kargo ücreti de tarafımızdan karşılanacak şekilde hediye olarak göndereceğiz. Yanda görseli bulunan yarışma ödülü kitabı daha detaylı incelemek isterseniz şu adresi (https://www.musamert.com/peygamberimizi-gulduren-sakalar_3_e.html) kullanabilirsiniz. Daha önceki yarışmalara katılarak bu kitabı ödül olarak alan öğrencilerimize farklı bir kitap yarışma ödülü olarak gönderilecektir.

  Yayınevi: Kayalıpark Çocuk
  Baskı Yılı: 2018
  Sayfa Sayısı: 112